Česky English Deutsch

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

ÚVODNÍ STRÁNKA > Zajímavosti > Hroznová semínka – velmi silný přírodní antioxidant

Hroznová semínka – velmi silný přírodní antioxidant

Hroznová semínka nebo-li Win’Ox® GSE používáme do všech směsí NovaEqui pro jejich velmi silné antioxidační působení. Mají vysoký obsah prokyanidinů a ty jsou silnými antioxidanty, které ničí volné radikály a brání oxidaci lipidů. Antioxidační účinky jsou vyšší než u vitamínu C a vitamínu E. Vitamín E působí pouze na buněčnou membránu, hroznová semínka mají širší spektrum antioxidační účinnosti. Mimo jiné obsahují katechiny a polyfenoly.

Použitím hroznových semínek zlepšujeme metabolismus a snižujeme oxidační stres (pro-oxidanty), který může mít za následek snížení imunity, poruchy plodnosti, snížení růstu, zhoršení střevní absorpce, jaterní potíže a celkové snížení výkonu zvířete.

Graf: hodnocení antioxidační síly.

Reference:

  • Oenology : red wine procyanidins and vascular health - R Corder; W Mullen; NQ Khan; EG Wood; MJ Carrier and A Crozier – Nature 444, 566 (30 november 2006)
  • Polyphenolics in grape seeds-biochemistry and functionality – Shi J; Yu J; Pohorly JE; Kakuda Y – J Med Food, 2003 Winter, 6 (4): 291-9
  • Grape-seed procyanidins act as anti-inflammatory agents in endotoxin-stimulated RAW 264.7 macrophages by inhibiting NFkB signaling pathway – Terra X; Valls J; Vitrac X; Merrillon JM; Arola L; Arvedol A; Blade C; Fernandez-Larrea J; Pujadas G; Salvado J; Slay M – Journal of agricultural and food chemistry, 2007, vol 55, n°11, pp 4357-4365
  • Biological activity of cranberry proanthocyanidins : effects on oxidation, microbial adhesion, inflammation and health – Reed JD; Howell Ab – Botanical Medicine : from Bench to Bedside – Ed R Cooper and F Kronenberg
  • Wine and health state of proofs and research needs – Walzem RL – Inflammopharmacology, vol 16, n°6, December 2008
  • Effect of dietary grape seed tannins on rat cecal fermentation and colonic bacterial enzymes – Thebib K; Besançon P; Rouanet JM – Nutrition Research, vol 6, issue 1, January 1996, p 105-110
  • Enhancement of resistance to coccidiosis and necrotic enteritis in broiler chickens by muscadine pomace – McDouglas LR; Hofacre C; Mathis G; Fuller L; Hargrove JL; Greenspan P; Hartle DK – Avian diseases, vol 52, n°4, p 646-651